Všetky výrobky značky Manner dostanú počas roku 2021 označenie Fairtrade pre kakao

Manner používa 100 % certifikované udržateľné kakao pre všetky značkové produkty. Ďalší dôležitý krok z hľadiska udržateľnosti bude nasledovať v roku 2021, pretože všetky oplátky a vafle Manner získajú označenie Fairtrade pre kakao.

V roku 2012 sa spoločnosť Manner zaviazala, že do roku 2020 prevedie všetky svoje značkové produkty na udržateľné kakao a prevedie to kontinuálne. Ďalší krok smerom k udržateľnému kakau nasleduje teraz v roku 2021, keď budú všetky vafle a oplátky prevedené na produkty certifikované Fairtrade pre kakao.

Sortiment čokoládových banánikov Casali od firmy Manner už fairtradovú certifikáciu má. „Je pre nás dôležité, aby ľudia, ktorí pestujú kakao pre naše výrobky, dostali za svoju prácu spravodlivú cenu. Prevedenie všetkých vaflových a oplátkových produktov na Fairtrade program pre kakao je preto pre nás logickým krokom. Svoju rolu zodpovedného rodinného podniku môžeme zviditeľniť pomocou známky na obale,” teší sa zo spolupráce Aleš Aldo Koláček.

„Navzdory rastúcemu dopytu príjmy drobných pestovateľov kakaa nestačia ich rodinám na živobytie. Najmä v západnej Afrike je rozšírená detská práca. Pokiaľ sa rozhodnete pre čokoládu a iné kakaové výrobky s označením Fairtrade pre kakao, prispejete k zlepšeniu životných a pracovných podmienok pestovateľov kakaa a ich rodín v krajinách globálneho Juhu a podporíte ochranu životného prostredia,” potvrdzuje Hana Malíková, riaditeľka Fairtrade Česko a Slovensko.

Známka Fairtrade pre kakao sa bude na oplátkach Manner a ďalších výrobkoch pod touto značkou objavovať postupne. Zámerom je vykonať prechod ekologickým spôsobom, bez toho, aby došlo k zničeniu už vyrobeného obalového materiálu. Do konca roka 2021 by mali mať označenie Fairtrade všetky vafle a oplátky Manner.

150 69 Všetky výrobky značky Manner dostanú počas roku 2021 označenie Fairtrade pre kakao 2021-03-08