Belgické čokoládové morské plody Guylian plne prechádzajú na fairtradové kakao

Fairtrade oznamuje nové partnerstvo s prémiovou belgickou značkou čokolády Guylian, ktorá je celosvetovo preslávená svojimi čokoládovými morskými plodmi. Spoločnosť Guylian prevádza 100 percent  kakaa, ktoré používa, na kakao fairtradové. Vďaka tomuto prechodu západoafrickí pestovatelia kakaa dostanú takmer 11 mil. Kč na fairtradovom príplatku.

Spoločnosť Guylian sa rozhodla prejsť na udržateľnejšiu výrobu. V dôsledku toho má teraz čokoláda s lieskovoorieškovou praliné plnkou, ktorá sa predávaná na štyroch kontinentoch a v 120 krajinách, novú receptúru. Dodáva sa v novom balení a teraz nesie aj výraznú modrozelenú fairtradovú známku.

Generálny riaditeľ spoločnosti Guylian Tom Snick potvrdzuje: Na prvé miesto v rámci našich agend sme zaradili udržateľnosť. Týmto krokom chceme udávať tón všetkým čokoládovým značkám. Naša spoločnosť si vedome vyberá priekopnícku rolu tým, že sa zapája do udržateľnosti, a to v rámci systému Fairtrade, výberom surovín, obalov aj znižovaním emisií CO2.

Je skvelé, že sa na obaloch čokolád Guylian v obchodoch teraz objaví výrazná známka FAIRTRADE, ktorá dáva milovníkom čokolády ďalší dôvod, prečo si vychutnať pôžitok z eticky vyrobenej sladkej pochúťky, ktorá bola pripravená s ohľadom na planétu a s pestovateľmi jej kakaa sa zaobchádzalo spravodlivo,zhŕňa Michael Gidney, riaditeľ nadácie Fairtrade Foundation.

O spoločnosti Guylian

Spoločnosť Chocolaterie Guylian bola založená v Belgicku v roku 1958 a sídli v Sint-Niklaas. V súčasnosti spoločnosť zamestnáva 220 ľudí. Výrobky popredného výrobcu belgickej čokolády sa predávajú vo viac než 120 krajinách Európy, Ázie, Austrálie a Ameriky. Výrobný závod sa stále nachádza v Belgicku, kde sa ročne vyrobí 800 miliónov čokolád. Obrat v roku 2021 bol 67 miliónov eur. Od roku 2008 je Guylian vo vlastníctve juhokórejskej cukrárskej spoločnosti Lotte Confectionery so sídlom v Soule.

150 63 Belgické čokoládové morské plody Guylian plne prechádzajú na fairtradové kakao 2022-06-07