Fairtrade v médiách

11. 6. 2021, retailmagazin.sk: Prieskum naznačil opakovane vysokú znalosť Slovákov certifikácie Fairtrade a známky FAIRTRADE

9. 6. 2021: Záznam z tlačovej konferencie Fairtrade ČS: výsledky a trendy českého a slovenského trhu v roku 2020

13. 5. 2021, retailmagazin.sk: Na Slovensku rastie záujem o fairtradový trstinový cukor

7. 5. 2021, Instore Slovakia: Záujem o etické kakao a cukrovinky z neho na Slovensku rastie

29. 3. 2021, studentskenoviny.sk: Viete, komu idú vaše peniaze, keď si kúpite Granko?

  • Na pestovanie Fairtrade kakaa (teda etickej a ekologickej suroviny, viac o programe poctivého obchodu nájdete tu ) sú potrebné prísne kontrolné mechanizmy. Je oveľa jednoduchšie zneužívať ľudí rozvojových krajín akoby mali dostávať rozumný plat či aspoň životné minimum. Preto len kontroly a sankcie dokážu tomuto zneužívaniu zabrániť.

23. 3. 2021, instoreslovakia.sk: Fairtrade a ďalšie etické certifikácie posilňujú vďaka záujmu spotrebiteľov o udržateľnú spotrebu

15. 2. 2021, magazín Eva: Skryté tŕne afrických ruží (pdf)

5. 2. 2021, najnovsie.sk: Eko nakupovanie alebo návyky, ktoré by si mal osvojiť každý

  • VEDELI STE, ŽE: Výrobky, ktoré nesú logo fair trade znamenajú v eko svete to najžiadanejšie. V súčasnosti si môžete kúpiť napríklad fair trade kávu , alebo fair trade čaj. A samozrejme aj ďalšie produkty rozmanitého charakteru. Logo garantuje, že za ich produkciou nie je žiadna otrocká práca a výrobca za svoj tovar dostal spravodlivo zaplatené.

29. 1. 2021, podnikajte.sk: Potravinový semafor poradí, čo kúpiť: parlament schválil novinku v zákone o potravinách

  • Namiesto značky, veľkosti a farby si ale zákazník nastaví kritériá ako Bio, Fair Trade či Značka kvality SK alebo napríklad pôvod. Webová stránka mu zobrazí len produkty podľa nastavených kritérií. Mobilná aplikácia po naskenovaní produktu ukáže, či má „zelenú“ na kúpu produktu,…

8. 1. 2021, Emma: dizajnová bratislavská cukrárka Kolachella používa pri pečení fairtradovú čokoládu (pdf)

  • Dobre si však uvedomuje, že na prvom mieste dobrého jedla či dezertov sú suroviny, a preto si na nich dáva extrémne záležať. „Používam len prvotriedne ingrediencie. Čokoláda je fairtrade a belgická, mliečne výrobky sú plnotučné, cukor bio muscovado a vajcia používam len z voľného výbehu.“